Англиски јазик за хотелиери и угостители

Курсот  за англиски јазик за хотелиери и угостители е за  сите кандидати коишто сакаат да ги совладаат стручните термини и кои сакаат да владеат со ситуациите во угостителскиот сектор на англиски јазик, сите кандидати кои би сакале да работа во странство или на брод, сите кандидати кои сакаат да го усовршат и прошират своето знаење на англискиот јазик

Што ќе научите на курсот?

  • дочек и прием на гости
  • комуникација и однос кон гостите при влез, за време на престој и во текот на испраќање на гостите
  • познавање на целокупната содржина на менито на англиски јазик
  • примање порачки
  • инвентарот во рамки на угостителскиот објект
  • термини и комуникација за време на појадок, ручек и вечера
  • општи информации
  • други важни прашања со цел посетителот да може самостојно да комуницира со гостите
  • практична обука

 

Јазични курсеви