Обука за депилација

ПРОГРАМА ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБУВАЊЕ- ОБУКА ЗА ДЕПИЛАЦИЈА

 • Времетраење - 2-3 дена (14 часа)
 • Каде - во просториите на Тренинг центар ЦЕС
 • Добивате МОЖНОСТ ЗА ПРАКСА ВО САЛОН
 • Ментор - Станислава Петровиќ

Програма на обуката

 • Се стекнуваат знаења и вештини за работа со топол и ладен восок
 • Запознавање со козметички препарати, дерматологија ( кожа и состав на кожата), промена на кожата, состав и градба на влакното
 • Запознавање со видови на депилатори и нивна употреба
 • Депилација на сите делови на телото
 • Запознавање и користење на сите потребни алати и материјали за работа
 • Одражавање и стерилизација

Тематски Единици

 • Како да опремите салон
 • Кои препарати да ги користите
 • Прием на клиенти
 • Техники на топла и ладна депилација на раце и нозе
 • Техники на депилација на препони
 • Техники на депилација на интимни делови на телото
 • Нега на кожата за време и после депилација

Обезбеден е целиот потребен материјал за обука. Можност за пракса одредени денови во салон по договор уште 5 часа со можност за депилација за ваш клиент.

Едукацијата нуди професионален пристап и работа со материјали кои се квалитетни и докажани на пазарот,а на сите курсисти едукаторот им е на располагање и после едукацијата,за сите прашања и проблеми.
Со меѓусебна поддршка и упорност постигнуваме квалитет

Козметичко фризерска струка

Pages