18.12.2017​​ -Одбележување 30 години од Еразмус и промоција ​​ на добри практики од имплементираните проекти

Валоризациона конференција,​​ Национална агенција за европски образовни програми и мобилност

 

C:\Users\Dijana\Desktop\ВЕБ СТРАНА 2020 корекција\ВЕБ-материјали 2021\ПРОЕКТИ_b uste k 104\1. ПАТ ДО ВРАБОТУВАЊЕ со превод-со стефанија да се проверини крене во фолдер\7. КОНФЕРЕНЦИЈА-BEST PRACTISE PROJECT\IMAGE-~2.JPG

На ден​​ 18.12.2017​​ Директорката на​​ Тренинг центар​​ Ц.Е.С.-г-ѓа Дијана Зафировска, како и многу наставници и професори,​​ претставници од јавниот сектор​​ и активисти во граѓанскиот сектор земаа учество на Валоризационата конференција, која што се одржа​​ во Скопје,​​ како дел од циклусот на промотивни активности за програмата „Еразмус плус“ во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Македонија.​​ 

На оваа конференција претставници на​​ Националната​​ Агенција​​ ​​ ја претставија програмата на​​ Еразмус+, на​​ Европската комисија,​​ наменета за​​ образование​​ и​​ обука и млади​​ како и иницијативите на ЕУ, „Еуропас“ и „Евридика“.​​ 

Програмата Еразмус+ цели кон зголемување на знаењето и професионалните способности, а воедно ја подржува модернизацијата во овие области, пропорционално на тоа нуди можности за аплицирање во различни акции достапни за студенти, ученици,​​ младински работници, професори, наставници, како и останати лица активни во областите кои ги поддржуваат образованието, обуката, младите и спортот-посочи директорката​​ на Националната агенција​​ Лидија Димова.

Тренинг центар​​ Ц.Е.С ги презентираше резултатите од овој проект каде што​​ за постигнатите резултати овој проект​​ доби сертификат​​ за​​ најдобра практика од ЕК и има ознака за квалитет:​​ https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2014-1-MK01-KA204-000246.​​