fbpx

Маричиќ ги потпиша договорите: Седум фирми ќе ги преведуваат актите на ЕУ

2022-10-13T18:01:03+02:00

МАРИЧИЌ ГИ ПОТПИША ДОГОВОРИТЕ: СЕДУМ ФИРМИ ЌЕ ГИ ПРЕВЕДУВААТ АКТИТЕ НА ЕУ

Маричиќ ги потпиша договорите: Седум фирми ќе ги преведуваат актите на ЕУ2022-10-13T18:01:03+02:00

Реализирани обуки – Улогата на директорот во професионалниот развој на наставниците

2022-05-06T20:35:08+02:00

ЦЕС Академија реализираше обуки за директорите на основните училишта на тема: Улогата на директорот на основно училиште во професионалниот развој на наставниците.

Реализирани обуки – Улогата на директорот во професионалниот развој на наставниците2022-05-06T20:35:08+02:00

Потпишана Рамковна спогодба за набавка на услуги за подготовка на националната верзија на правото на ЕУ

2022-10-13T18:20:30+02:00

Потпишана Рамковна спогодба за набавка на услуги за подготовка на националната верзија на правото на ЕУ - писмен превод, јазична ревизија и лектура на ЕУ акти помеѓу СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА И АКАДЕМИЈА Ц. Е. С.

Потпишана Рамковна спогодба за набавка на услуги за подготовка на националната верзија на правото на ЕУ2022-10-13T18:20:30+02:00

ОБУКА ЗА ФАСИЛИТАТОРИ ЗА СЕМЕЈНА ПИСМЕНОСТ

2021-02-09T22:55:02+01:00

Во периодот од 11.02-17.02.2020 година двајца претставници-експерти од тимот на Академија Ц.Е.С. беа присутни на 5-дневниот настан за обука на сите преставници од партнер организациите од Бугарија, Словенија, Македонија, Романија и Португалија. Настанот се одржа во градот Тадим во Португалија

ОБУКА ЗА ФАСИЛИТАТОРИ ЗА СЕМЕЈНА ПИСМЕНОСТ2021-02-09T22:55:02+01:00

Натпревар за развој на претприемачка идеја на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија

2021-02-09T23:46:37+01:00

На 23ти ноември 2018, во Скопје, се одржа Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија, а со финансиска помош од USAID Macedonia.

Натпревар за развој на претприемачка идеја на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија2021-02-09T23:46:37+01:00

Обука за меки вештини за вработување

2021-02-10T00:02:01+01:00

Заврши последната од трите обуки предвидени во рамките на проектот “МРЕЖА НА ВЕШТИ КЕЛНЕРИ И ГОТВАЧИ”, реализиран од страна на Тренинг центар Ц.Е.С. –Македонија и партнер организациите- INSIGNARE- Португалија и EGInA-Италија, како дел од стратешкото партнерство за промоција и развој на обуки и мобилности. Програмата е финансирана од Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Еразмус+.

Обука за меки вештини за вработување2021-02-10T00:02:01+01:00

Практична обука во Португалија за професија готвач

2021-02-09T23:33:19+01:00

30 невработени млади лица од Македонија, Италија и Португалија посетија практична обука за професијата “Готвач” Обуката се реализираше во Португалија во градот Урем.

Практична обука во Португалија за професија готвач2021-02-09T23:33:19+01:00

Одбележување 30 години од Еразмус и промоција на добри практики од имплементираните проекти

2021-02-10T00:04:46+01:00

На ден 18.12.2017 Директорката на Тренинг центар Ц.Е.С.-г-ѓа Дијана Зафировска, како и многу наставници и професори, претставници од јавниот сектор и активисти во граѓанскиот сектор земаа учество на Валоризационата конференција, која што се одржа во Скопје, како дел од циклусот на промотивни активности за програмата „Еразмус плус“ во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Македонија.

Одбележување 30 години од Еразмус и промоција на добри практики од имплементираните проекти2021-02-10T00:04:46+01:00

Посета од страна на преставник на ДГ ЕАК, г-динот Алберт Сесе, како и претставници на Националната агенција за европски програми и мобилност

2021-02-11T00:04:09+01:00

На ден 28.11.2017 година, во просториите на Тренинг центар ЦЕС, имавме посета од страна на преставник на ДГ ЕАК, г-динот Алберт Сесе, како и претставници на Националната агенција за европски програми и мобилност

Посета од страна на преставник на ДГ ЕАК, г-динот Алберт Сесе, како и претставници на Националната агенција за европски програми и мобилност2021-02-11T00:04:09+01:00

Практична обука за професија келнер во Фолињо-Италија

2021-02-10T23:33:22+01:00

Заврши првата од трите обуки предвидени во рамките на проектот “МРЕЖА НА ВЕШТИ КЕЛНЕРИ И ГОТВАЧИ”, реализиран од страна на Тренинг центар Ц.Е.С. –Македонија и партнер организациите- INSIGNARE- Португалија и EGInA-Италија, како дел од стратешкото партнерство за промоција и развој на обуки и мобилности. Програмата е финансирана од Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Еразмус+.

Практична обука за професија келнер во Фолињо-Италија2021-02-10T23:33:22+01:00

АКАДЕМИЈА ЦЕС

Лидери во областите на (не)формалното стручно образование и возрасни кој на својот времеплов бележи преку 420 реализирани обуки, семинари, конференции, in-house обуки и сл., преку 36 000 обучени лица од различни профили во Македонија и регионот.

Контакт инфо

Огнен Прица бр. 4/1-15,
1000 Скопје

Mobile: 078 339 502

Go to Top