Уште една наша група на слушатели на дополнителна обука во Турција. Поддржани од Еразмус+ програмата (Empower проект), посетуваат курсеви и обуки од секторот за убавина во центрите за стручно и образование за возрасни во Измит. Погледнете дел од галеријата: #gallery-1
   03/06/2024
Дел од нашите слушатели кои успешно ги поминаа обуките за шминка и козметичар за нега на лице и тело имаа можност да одат на дополнителна обука во Италија. Трошоците за патувањето, престојот, храната и обуката се целосно покриени од Еразмус+
   03/06/2024
На 04.12.2023 година, две претставнички од Академија Ц.Е.С. учествуваа на работилница за: препознавање на компетенции, знаења и вештини на мигранти и лица под меѓународна заштита. На работилницата учествуваа претставници од повеќе различни организации (МТСП, ЦОВ, ИОМ, АВРСМ, УНДП, Здружение на
   05/12/2023
Во периодот од  22 до 24 ноември 2023 година, претставник од Академија ЦЕС, учествуваше на дводневен настан: Тематска обука за провајдери на СОО со цел подигање на свеста за мобилностите во полето СОО и признавање на резултатите од учење, организиран
   25/11/2023
Во рамките на регионалниот настан за обука и вмрежување на ЕПАЛЕ амбасадори, беше организирана панел дискусија за работа со тешко достапни целни групи, во која што учествуваа: Гордана Бошковиќ, дипломиран андрагог од ЈУ Центар за стручно образование, Црна Гора, контакт
   13/10/2023
На 4.10.2023 година во Ректоратот на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”- Скопје, беше одржано свечено прогласување на добитниците од јавниот повик “Кофинансирани грантови за технолошки развој” од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Настанот го отвори ректорката на Универзитетот
   04/10/2023
Претставници од Академија ЦЕС во периодот 23.07.2023-30.07.2023 имааа можност да учествуваат во обука на тема дигитални алатки за управување со проекти во образованието. Оваа обука нуди запознавање и користење на едноставни, бесплатни апликации кои имаат широка примена и можат да
   30/07/2023
Во периодот од 03.07.2023-08.07.2023 година, двајца волонтери од Академија ЦЕС имаа можност да учествуваат во мобилност во Шпанија. Волонтерите активно учествуваа на обука на тема „7 Cs“ во Барселона, во чии што рамки беа опфатени следните теми: критичко размислување, креативност,
   08/07/2023
Уште едно интересно патување на учење и пријателство во Мерсин, Турција 19.06.2023-23.06.2023 Искуството на нашите обучувачи во Мерсин, Турција, беше незаборавно патување на учење и пријателство. Учесниците во обуката имаа можност да се стакнат со практични знаења, да научат нови
   25/06/2023
Во јуни 2023, Академија ЦЕС, повторно со поддршка на Еразмус + програмата и центарот за образование на возрасни Паоло Фреире (CEPA Paolo Freire) во Фуенлабрада-Мадрид Шпанија, оствари уште една успешна соработка. Мобилноста во Мадрид која се реализираше во склоп на
   24/06/2023
Академија ЦЕС во соработка со Регионалниот директорат за национално образование (Kocaeli Provincial Directorate of National Education) од Измит, Турција, во рамките на Еразмус+ програмата успешно реализираше мобилност за 5 возрасни ученици и еден обучувач за возрасни лица. Учесниците во мобилноста
   19/06/2023
Мобилност во Италија (Фолињо) Во периодот од 19.06.2023-23.06.2023 година, двајца волонтери од Академија ЦЕС имаа можност да учествуваат во мобилност во Италија. Волонтерите за време на мобилноста имаа можност да се запознаат подетално со работата на партнерската организација EGInA SRL.
   19/06/2023