Project Description

Дали некогаш сте помислиле дека сакате да бидете ВИЕ тие коишто ги управуваат огромните градежни машини како што се булдожери, багери, ровокопачи?

Овaa обука за БАГЕРИСТИ  ќе Ви ги даде сите потребни вештини и квалификации за успешно вршење на ова занимање коешто е се повеќе застапено во светот. Ќе бидете обучени да можете не само да ги управувате овие машини и да придонесувате за подобро стопанство, но и да ги одржувате истите, да ја контролирате нивната исправност како и да вршите поправки на истите.

Оваа прилика не смеете да ја пропуштите!

Ако имате желба за доквалификација и усовршување Вие сте на правото место и на правиот пат кон постигнување на целта. Не секој може да биде ракувач со багери/багерист, но можеби Вие сте еден од тие што баш тоа го сакаат и можат, а немале прилика за соодветна обука до сега.

Ви ја нудиме нашата поддршка и помош да се оспособите!

ЦЕЛТА Е ВАША, НАПРАВЕТЕ ГО ПРВИОТ ЧЕКОР!

Опис на програмата

Програмата овозможува работно оспособување за Ракувач со багери/Багерист и истата е со стручно-теоретски содржини кои се  во функција на практичната обука,  која  пак се изведува на  терен во реални услови.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА

 • За кого е наменетa обуката? 
  • За сите лица кои би сакале да работат во рамките на некоја компанија како багеристи;
  • За сите оние кои сакаат да се преквалификуваат за подобро и поисплатливо занимање;
  • За фирми кои сакаат да ги обучат своите вработени;
  • За вработени кои сакаат да стекнат дополнително знаење и да напредуваат во кариерата;.

ВРЕМЕ / ЛОКАЦИЈА

 • Локација: Во просториите на Академија ЦЕС и во градежна компанија за практична работа
 • Дата на почеток-веднаш по оформување на група

СЕРТИФИКАТ

Кандидатите, кои успешно ќе ја завршат обуката добиваат сертификат за стекнати знаења, вештини, способности и компетенции за професијата Багерист

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУКАТА

Добиениот сертификат од оваа обука е признаен во земјата и во странство.

Контакт телефон –078 339 502  или  (02) 3232 510 

Академија ЦЕС како дел од програмата Еразмус + спроведува стручни обуки и надвор од
земјата, па така голем број кандидати кои поминале обука во Академија ЦЕС имаат
можност на посетат напредна обука за готвач, слаткар, пекар  и слично во европска
држава како Италија, Португалија, да добијат европски сертификат, да стекнат
дополнителни напредни вештини и знаења за професијата, да разменат
интернационално искуство, и со тоа да бидат конкурентни на пазарот на труд и привлечни
за конкуренцијата.

Сподели ја обуката:

ОСТАНАТИ ОБУКИ