Без разлика дали свесно или несвесно, од почетокот па до крајот на нашите животи  – ние постојано продаваме. Некој продава производи, друг продава услуги, меѓутоа сите ги продаваме нашите идеи трудејќи се да ги убедиме луѓето во нашата околина да размислуваат и делуваат исто како и ние.

Продавачите се создаваат преку работа и учење. Кога ќе му кажеме на некого дека е роден трговец тогаш мислиме дека има само талент. Сепак талентот е само 5-10% од успехот. Се останато е труд и работа. Ова укажува на фактот дека секое лице што има голема желба да стане успешен продавач тоа ќе го стори со вежбање и постојано напредување.

Нашата обука за Продавач на мешовита роба ќе Ви помогне за да станете тој успешен трговец којшто ќе ги научи сите детали околу продажбата и ќе биде успешен во својата работа. Дозволете ни да Ви помогнеме да ја развиете вашата самодоверба, да имате моќ да продадете што сакате и на кого сакате и да заработувате од тоа. Бидете поразлични од другите, бидете тој кој сите ќе го препознаваат и ќе има свој печат во трговијата и продавањето. Изградете кариера којашто може да Ве однесе далеку.

ЗАРАБОТЕТЕ ОДЛИЧНО И ТОА САМО СО НАСМЕВКА И САМОДОВЕРБА!

СОДРЖИНА НА ОБУКАТА

Опис на програмата

 • Запознавање со работа во трговија;
 • Видови роба;
 • Сортирање на роба;
 • Аранжирање роба на рафтови;
 • Услужување и грижа за купувачи;
 • Тимска работа.

По завршување на обуката кандидатите се способни да:

 • Ја планира и подготвува сопствената работа ;
 • Рационално ја користи енергијата, материјалите и времето ;
 • Води грижа за квалитетот на извршените работи и услуги и одговара за нив
 • Комуницира со соработниците, стручните служби и со клиентите;
 • Користи соодветни информациско-комуникациски средства ;
 • Води грижа за безбедност и заштита при работа и заштита на животната средина ;
 • Води грижа за заштита на личните податоци на купувачите;
 • Постапува според Законот за заштита на потрошувачите ;
 • Развива претприемачки квалитети, вештини и однесување ;
 • Организира настани во продавницата за да го зголеми интересот на купувачите (дегустација, демонстрација и др.);
 • Надгледува залихи и асортиман на стоките;
 • Презема производи;
 • Подготвува стоки за продажба ;
 • Продава стоки;
 • Врши благајнички работи ;
 • Учествува во пописот на залихите ;
 • Континуирано професионално се развива .

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА

 • За лица кои сакаат да бидат продавачи
 • За сите оние кои сакаат да се преквалификуваат
 • За фирми кои сакаат да ги обучат своите вработени;

ВРЕМЕ / ЛОКАЦИЈА

 • Локација: Во просториите на Академија ЦЕС и во компанија за практична работа
 • Дата на почеток-веднаш по оформување на група

СЕРТИФИКАТ

Кандидатите, кои успешно ќе ја завршат обуката добиваат сертификат за стекнати знаења, вештини, способности и компетенции за професијата Продавач на мешовита роба.

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУКАТА

Сподели ја обуката:

ОСТАНАТИ ОБУКИ

2024-01-17T18:12:10+01:00

Специјализирана обука за педикир

Факт е дека клиентите одат во козметички салони не само за да добијат најдобро негувано тело и лице, туку и затоа што имаат меѓусебен заеднички однос со својот козметичар кој е полн со разбирање и почит према нив и прави да се чувствуваат како звезди

2024-01-17T18:09:18+01:00

Специјализирана обука за најновата гел акрил техника & микс декоративни техники за цртање со акрилни бои

Гелакрил е техника која ги опфаќа најпозитивните особености од двете техники со цел олеснување и забрзување на процесот за изработка на нокти.

2024-01-17T18:10:20+01:00

Специјализирана обука за естетичар за депилација

За време на обуката ќе научите што значи професионален однос кон клиенти, успешна и квалитетна комуникација, како да изградите добар имиџ на салонот и да остварите успешно работење.

2024-01-17T18:06:39+01:00

Обука за фризер

Обуката за Женски Фризер опфаќа обука на учесниците за целосно изучување на фризерскиот занает, од основите на занимањето, обликување на коса, техники на фенирање, шишање, бојадисување како и правење фризури, се разбира тоа е само дел од знаењето и вештините кои ќе ги совлада секој слушател.

2024-01-17T16:13:16+01:00

Обука за козметичар за нега на лице и тело

Обуката за Козметичар за нега на лице и тело се реализира по програма верификувана од Центарот за образование на возрасни и Министерството за образование на Северна Република Македонија Добиениот сертификат од оваа обука има статус на државна диплома.

2024-01-17T18:12:47+01:00

Обука за јапонско исцртување на веѓи/microblading+пудер техника/сенчење

Досегашната техника за нанесување на трајна шминка на веѓите со исцртување на две тенки линии со апарат, веќе е надмината. Чекор напред е направен со т.н. јапонска техника за трајно исцртување на веѓи.