Project Description

Научи од мајстори и почни кариера како фризер и бербер веднаш!

Програма за машки фризер-бербер:

 1. Ефикасна организација на просторот на еден професионален фризер
 2. Вовед во алатките, опремата и препаратите кои ги користи машкиот фризер
 3. Пристап кон клиентот
 4. Одредување на облик на лице, црти, структура на влакно и предлог соодветна фризура
 5. Типови на машко шишање и фризури
 6. Шишање со ножици
 7. Шишање со машинка
 8. Комбинирано машко шишање (со ножици и машинка)
 9. Класични машки фризури
 10. Модерни и авангардни машки фризури
 11. Средување бради
 12. Стилизирање и препарати за стилизирање на коса
 13. Соодветна нега во склад со скалпот и структурата на влакното
 14. Правилно одржување

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА

 • За сите оние кои сакаат да градат кариера во областа на Фризерскиот занает
 • Невработени лица кои сакаат да научат занает и да добијат можност за вработување
 • Сите оние кои сакаат да се преквалификуваат а со тоа и можност за нова или дополнителна работа

Потребни предзнаења

Не е потребно – само воља и желба за лична промена и личен напредок

ВРЕМЕ / ЛОКАЦИЈА

 • Локација: Во просториите на Академија ЦЕС
 • Термини  по договор

Датум за почеток – веднаш по формирање на група!

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУКАТА

Сподели ја обуката:

ОСТАНАТИ ОБУКИ