Project Description

Научи од мајстори и почни кариера како фризер и бербер веднаш!

Програма за машки фризер-бербер:

 1. Ефикасна организација на просторот на еден професионален фризер
 2. Вовед во алатките, опремата и препаратите кои ги користи машкиот фризер
 3. Пристап кон клиентот
 4. Одредување на облик на лице, црти, структура на влакно и предлог соодветна фризура
 5. Типови на машко шишање и фризури
 6. Шишање со ножици
 7. Шишање со машинка
 8. Комбинирано машко шишање (со ножици и машинка)
 9. Класични машки фризури
 10. Модерни и авангардни машки фризури
 11. Средување бради
 12. Стилизирање и препарати за стилизирање на коса
 13. Соодветна нега во склад со скалпот и структурата на влакното
 14. Правилно одржување

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА

 • За сите оние кои сакаат да градат кариера во областа на Фризерскиот занает
 • Невработени лица кои сакаат да научат занает и да добијат можност за вработување
 • Сите оние кои сакаат да се преквалификуваат а со тоа и можност за нова или дополнителна работа

Потребни предзнаења

Не е потребно – само воља и желба за лична промена и личен напредок

ВРЕМЕ / ЛОКАЦИЈА

 • Времетраење на курсот 40 часа пракса+теорија
 • 10 доаѓања x 4 часа
 • Локација: Во просториите на Академија ЦЕС
 • Термини  по договор

Датум за почеток – веднаш по формирање на група!

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУКАТА

Цена на обуката 28.000,00 ден

Субвенција од Ц.Е.С. 6.000,00 ден

Цена со субвенција – 22.000,00 ден

 • Дополнителен 10%попуст за секоја следна обука

Контакт телефон – (02) 3232 510 или 078 339 502

ОСТАНАТИ ОБУКИ

2020-11-16T14:36:14+00:00

Специјализирана обука за педикир

Факт е дека клиентите одат во козметички салони не само за да добијат најдобро негувано тело и лице, туку и затоа што имаат меѓусебен заеднички однос со својот козметичар кој е полн со разбирање и почит према нив и прави да се чувствуваат како звезди

2021-01-12T00:07:36+00:00

Специјализирана обука за најновата гел акрил техника & микс декоративни техники за цртање со акрилни бои

Гелакрил е техника која ги опфаќа најпозитивните особености од двете техники со цел олеснување и забрзување на процесот за изработка на нокти.

2021-01-12T00:07:15+00:00

Специјализирана обука за естетичар за депилација

За време на обуката ќе научите што значи професионален однос кон клиенти, успешна и квалитетна комуникација, како да изградите добар имиџ на салонот и да остварите успешно работење.

2020-12-29T00:40:32+00:00

Обука за фризер

Обуката за Женски Фризер опфаќа обука на учесниците за целосно изучување на фризерскиот занает, од основите на занимањето, обликување на коса, техники на фенирање, шишање, бојадисување како и правење фризури, се разбира тоа е само дел од знаењето и вештините кои ќе ги совлада секој слушател.

2020-11-16T14:49:56+00:00

Обука за трајно исцртување на веѓи

Досегашната техника за нанесување на трајна шминка на веѓите со исцртување на две тенки линии со апарат, веќе е надмината. Чекор напред е направен со т.н. јапонска техника за трајно исцртување на веѓи.

2020-12-29T21:40:39+00:00

Обука за козметичар за нега на лице и тело

Обуката за Козметичар за нега на лице и тело се реализира по програма верификувана од Центарот за образование на возрасни и Министерството за образование на Северна Република Македонија Добиениот сертификат од оваа обука има статус на државна диплома.