Project Description

Научете и веднаш почнете со работа!

Единствено во АКАДЕМИЈА Ц.Е.С. ќе научите мадеротерапија од стручен едукатор со високо медицинско образование и дипломиран козметички техничар со  20 години работно искуство во областа на професионалната козметика, со квалификации од областа на дерматологијата, анатомијата, масажата и рехабилитацијата со мадеротерапија.

Услуга која морате да ја имате во вашите салони!

💡Зошто да учите мадеротерапија на тело?

Мадеротерапијата на тело е моментално најефикасната масажа за обликување на телото и отстранување на целулитот. Се заснова на употреба на анатомски специјалнодизајнирани дрвени елементи што ја прави мадеротерапијата 100% природна и без алергиски реакции на кожата. Целта е да се стимулира лимфниот систем и да се отстранат токсините, непропорционално локализираните масни наслаги од телото, да се подобри тонусот на мускулите и циркулацијата, да се обликува и затегне телото, да се отстранат мртвите клетки од кожата и уште многу бенефиции.

💡Зошто да научите мадеротерапија на лице?

Мадеротерапијата на лице е неинвазивна холистичка метода со која се поттикнува синтезата на колаген и еластин, се затегнува кожата и има лифтинг ефект, длабински ја чисти и трајно го менува тонусот на кожата на лицето, вратот и деколтето, се обработуваат брчките, се ослободуваат токсините, се зголемува снабдувањето со кислород, помага во лечењето на акните и уште многу придобивки.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА

  • За сите оние кои сакаат да градат кариера во областа на Козметичкиот занает
  • Невработени лица кои сакаат да научат занает и да добијат можност за вработување
  • Сите оние кои сакаат да се преквалификуваат а со тоа и можност за нова или дополнителна работа

Потребни предзнаења

Не е потребно – само воља и желба за лична промена и личен напредок

ВРЕМЕ / ЛОКАЦИЈА

  • Локација: Во просториите на Академија ЦЕС
  • Термини  по договор

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ОБУКАТА

Сподели ја обуката:

ОСТАНАТИ ОБУКИ

2024-01-17T18:12:10+01:00

Специјализирана обука за педикир

Факт е дека клиентите одат во козметички салони не само за да добијат најдобро негувано тело и лице, туку и затоа што имаат меѓусебен заеднички однос со својот козметичар кој е полн со разбирање и почит према нив и прави да се чувствуваат како звезди

2024-01-17T18:09:18+01:00

Специјализирана обука за најновата гел акрил техника & микс декоративни техники за цртање со акрилни бои

Гелакрил е техника која ги опфаќа најпозитивните особености од двете техники со цел олеснување и забрзување на процесот за изработка на нокти.

2024-01-17T18:10:20+01:00

Специјализирана обука за естетичар за депилација

За време на обуката ќе научите што значи професионален однос кон клиенти, успешна и квалитетна комуникација, како да изградите добар имиџ на салонот и да остварите успешно работење.

2024-01-17T18:06:39+01:00

Обука за фризер

Обуката за Женски Фризер опфаќа обука на учесниците за целосно изучување на фризерскиот занает, од основите на занимањето, обликување на коса, техники на фенирање, шишање, бојадисување како и правење фризури, се разбира тоа е само дел од знаењето и вештините кои ќе ги совлада секој слушател.

2024-01-17T16:13:16+01:00

Обука за козметичар за нега на лице и тело

Обуката за Козметичар за нега на лице и тело се реализира по програма верификувана од Центарот за образование на возрасни и Министерството за образование на Северна Република Македонија Добиениот сертификат од оваа обука има статус на државна диплома.

2024-01-17T18:12:47+01:00

Обука за јапонско исцртување на веѓи/microblading+пудер техника/сенчење

Досегашната техника за нанесување на трајна шминка на веѓите со исцртување на две тенки линии со апарат, веќе е надмината. Чекор напред е направен со т.н. јапонска техника за трајно исцртување на веѓи.